Tuesday, 14 March 2017

TIPS PENGGUNAAN

PESANAN IKHLAS
(Tips tambahan penggunaan REMPAH AYAM MADU JAUHAR)
Khas buat customer budiman...
Untuk dapatkan hasil menepati selera tekak anda, perlu diingatkan bahagian isi, kepak atau paha ayam antara bahagian yang sedikit susah untuk meresap bahan perapan.Jadi, anda boleh follow tips seperti di bawah bagi memastikan bahan perapan REMPAH AYAM MADU JAUHAR tu dapat meresap dengan sebati dan memuaskan hati.Insya Allah.

Ayam yang siap diperap

Meh try follow tips ini.
1) Selepas basuh, kelar dulu bahagian tersebut.Tapi, kalau tak nak nampak HODOH dgn kesan kelar tu, bolehlah cucuk2 dgn lidi sate atau garpu.
2) Ketika proses membakar, boleh guna baki air perapan yang ditambah dengan beberapa sudu serbuk REMPAH AYAM MADU JAUHAR untuk disapu pada ayam itu.
3) Ulangi selepas ayam separuh masak sehingga sedia dihidang. Guna tips ini juga untuk bagi ayam nampak lebih berkilat.
4) Jika tidak mahu isi ayam keras, sebelum bakar boleh rebus dulu seketika.Tips ini dapat mengurangkan masa membakar, lebih2 lagi bg yg suka bakar ayam seekor tanpa dipotong.
5) Nak bagi lebih meresap...semasa proses memerap, boleh letak sesudu dua minyak masak.
SELAMAT MENCUBA.
*P/S:Kalau nak lebih manis boleh tambah gula atau madu.
*P/S:Kalau sukakan pedas, boleh tambah serbuk cili.
Nak repeat order?
Nak try order?
Whatssap CIK JAU 0175147832

No comments:

Post a Comment